Thursday, February 6, 2014

Kos Servis Proton Preve 50000 Km : Servis Proton Preve CFE 50k


 ini free gift yang aku dapat dari menggunakan minyak petronas 1000 sebb apa guna fully sebab 10000km  kos nya - RM 195 - sekali servis..jimat masa sikit tiap2 10k baru servis....huhu.. maklumlah pengguna proton ramai..sekali p servis pasti kena ambk cuti sebab masa menunggu nya boleh tahan dugaannya.


ok mengikut terma dia servis yang ke 60000km kena tukar minyak CVT dan Plug kos dia anggarkan agak tinggi..jadi hamba buat keputusan nk tukar siap2 salah satu benda tu.. tuk servis 50000 km ne.. nnti bila servis 60k km tak la rasa byk sgt..huhu.. kos plug ne RM 283.36 sen tuk 4 bijik spark plug ne..


dah di angkat aku pun belek la tayar belakang heran 2 kali dah isi angin rupanya ada paku.. tq geng servis proton tolong buatkan. -tarik ja, paku pendek- tq2.. 


grand total kos yg aku kena hari ne bagi 50k km RM 596.95... eeerrr boleh tahan jugak la... 

moga dapat jd panduan kepada kawan2.. 


Popular Posts