Tuesday, April 29, 2014

RoboCop 2014 Sinopsis : Free Movie Download



  • The year is 2028 and multinational conglomerate OmniCorp is at the center of robot technology. Their drones are winning American wars around the globe and now they want to bring this technology to the home front. Alex Murphy is a loving husband, father and good cop doing his best to stem the tide of crime and corruption in Detroit. After he is critically injured in the line of duty, OmniCorp utilizes their remarkable science of robotics to save Alex's life. He returns to the streets of his beloved city with amazing new abilities, but with issues a regular man has never had to face before.
  • Initial releaseJanuary 30, 2014 (SingaporeMalaysiaTaiwan)
  • Running time121 minutes
  • Nissan Sylphy is officially launched in Malaysia 2014

    The new Nissan Sylphy is officially launched in Malaysia, priced at RM111,900 for the E and RM121,900 for the VL, OTR without insurance. 

    Peluang Merasai Memandu All New Toyota Altis 2.0G 2014



    ne diaaa dapat test Toyota Altis my incas ..




    Monday, April 28, 2014

    BKATC Nelydia Mengaku Babak Mesra Dengan Sharnaaz Keterlaluan



    Pelakon drama bersiri ‘Bukan Kerana Aku Tak Cinta’ (BKATC), Nelydia Senrose mengakui yang sesetengah babak romantis dan mesra yang dia bawakan bersama Sharnaaz Ahmad dalam drama bersiri itu agak keterlaluan.

    “Sejujurnya saya mengaku, ada sesetengah babak-babak romantik saya dengan Sharnaaz jayakan sedikit keterlaluan. tapi semuanya berdasarkan novel. Saya tidak lakukan lebih daripada novel. Namun begitu, kami tahu batasannya dan bersikap profesional sepanjang penggambaran. Semuanya berjalan lancar,” ujar Nelydia ketika ditemui di Majlis Tayangan Episod Akhir BKATC di The Strand, Damansara.

    Sebelum ini terdengar desas-desus kekasih Nelydia, Qi Razali didakwa kurang senang melihat kemesraan Nelydia dan Sharnaaz paparkan dalam drama bersiri tersebut. GUA bertanyakan kepada Nelydia adakah Qi ada menonton drama bersiri BKATC untuk melihat sendiri babak-babak yang dimaksudkan.

    “Saya tak tahu jika dia ada menonton BKATC. Tapi apa yang saya tahu, sememangnya dia tidak menonton cerita lakonan saya. Begitu juga sebaliknya. Malah, kami berdua pun tidak menonton hasil lakonan sendiri. Masing-masing sibuk dengan penggambaran, Qi sibuk dengan rancangan travelog dan sebagainya, saya pula sibuk di set. Tapi dia seorang yang menyokong dalam apa jua perkara yang saya lakukan,” katanya lagi.

    Dalam pada itu, Nelydia meluahkan rasa gembiranya kerana wataknya sebagai Mastura dalam drama tersebut diberi maklumbalas positif oleh peminat dan penonton. Gadis berusia 20 tahun ini juga mendedahkan cabaran dalam membawakan watak Mastura.

    “Saya gembira orang ramai bagi maklumbalas positif. Watak ini sangat istimewa kerana ianya lain daripada watak yang saya bawakan sebelum ini. Jika dahulu selalunya saya bawakan watak wanita naif, dalam BKATC saya bawakan watak seorang wanita yang agak ‘daring’, gedik dan manja.

    “Cabaran dalam saya menjayakan watak Mastura adalah menerusi cerita ini sendiri. Cerita ini digarap 100 peratus berdasarkan novel. Saya takut orang yang membaca novel BKATC rasa watak yang saya bawakan tak sampai. Jadi saya membaca novel ini dan cuba sehabis baik menggarap watak Mastura sendiri dengan cara saya. Alhamdulillah orang terima,” ujarnya mengakhiri perbualan.

    Sunday, April 27, 2014

    Gadis tak tahan rasa gatal

    Saya berusia 16 tahun dan mengalami gatal-gatal pada bahagian faraj sejak dua bulan lalu. Pada awalnya saya fikir cuma kegatalan biasa selepas haid tetapi ia berterusan.
    Rasa gatal itu mengganggu keselesaan saya terutama waktu malam sehingga mengganggu tidur saya. Saya kerap menggaru kerana tidak tahan dan menyebabkan kemaluan saya menjadi hitam. Untuk pengetahuan doktor, kegatalan yang saya alami bukan saja pada bahagian faraj tetapi juga di celah kelangkang. Kawasan yang gatal itu menjadi hitam dan kadangkala luka kerana digaru. 
    Namun sewaktu membuang air kecil, tiada rasa sakit. Apakah yang harus saya lakukan? 

    Gadis bingung,

    123 N 123 123 N 123
    Terengganu 

    Adakah terdapat lelehan atau keputihan dari faraj anda? Kadangkala ia boleh dilihat atau melekat pada seluar dalam. Adakah terdapat perubahan pada bibir kemaluan anda iaitu lazimnya menjadi lebih pucat atau kemerahan dan menipis? 

    Anda mungkin mengalami jangkitan kulat yang berpunca dari dalam faraj. Doktor mungkin akan memberikan anda ubat untuk dimakan bagi menghilangkan jangkitan di dalam faraj berserta krim sapuan pada kawasan kemaluan luar berkenaan.

    Al-Fatihah! Pelakon Sidek Hussain Meninggal Dunia 2014

    Kuala Lumpur : Pelakon veteran Sidek Hussain, 63, meninggal dunia di Hospital Kuala Lumpur (HKL) pada 11.55 malam tadi, akibat kanser tahap empat.
    Sidek dimasukkan ke HKL pada 30 Mac lalu sejurus pengsan di ibu negara ketika membeli barang untuk cucunya dan hasil pemeriksaan doktor mengesahkan ketumbuhan pada pipinya sejak lebih tiga dekad lalu itu sejenis kanser pada bulan ini.
    Ketumbuhan yang mencapai berat dua kilogram itu pada peringkat permulaannya muncul ketika Sidek berusia dalam lingkungan 20-an.

    Pada Jun lalu, Sidek sempat mengerjakan umrah dan dia mengalami susut berat badan serius serta semakin lemah berikutan hilang selera makan.

    123 N 123
    Foto
    SIDEK ketika dirawat di HKL. FOTO FAIL NSTP

    Video Goal 2-0 Liverpool VS Chelsea 27 04 2014

    video



    Saturday, April 26, 2014

    Anime Frozen : Let It Go : Versi Malaysia

    Amaran Jangan Tengok Video Ini Ketika Tengah Makan : Raja Lawak Dewasa



    Video Super Spontan Yang Terbaek :-)


    Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 59 Dan Terakhir : Movie Download Gdrive Zippy Share


    akhirnya tamat sudah Drama Bukan Kerana Aku Tak Cinta ( BKATC 2013 - 2014 )

    kepada sesiapa yang terlepas dan nak ulang tgk byk2 kali boleh la download kat sini 

    Panggilan Hangit Hot FM : Cikgu Izzudin

    Dah 10 kali aku dengar, 10 kali jugak gelak geli hari. kalau kena kat aku cam ne la ya. Malu Lucu. Apa-apa pun,sib baik cikgu izzuddin spoting.. Selamat berkahwin cikgu izzuddin : Cikgu Zudin : En Zudin .. :)


    Tuesday, April 22, 2014

    Kuarters Kerajaan Di Tukar Kepada Rumah Sewa Kerajaan

    info dari whats app...

    KUALA LUMPUR: Kongres Kesatuan Pekerja-Pekerja Dalam Perkhidmatan Awam (CUEPACS) mencadangkan kepada kerajaan supaya kuarters kerajaan ditukar nama kepada rumah sewa kerajaan untuk memastikan penjawat awam Gred 44 dan ke bawah dapat menikmati elaun perumahan pada kadar penuh.

    Presidennya, Azih Muda, berkata jika status kuarters itu diubah, CUEPACS mencadangkan agar RM124 dijadikan sebagai kadar sewa bulanan ke atas penjawat yang menikmati kemudahan itu.


    Azih menjelaskan masalah yang timbul ketika ini ialah apabila penjawat awam tinggal di kuarters kerajaan, elaun perumahan mereka serendah RM180 sebulan akan ditolak selain hanya menikmati 50 peratus daripada bayaran elaun kos sara hidup (Cola).

    "Jika kuarters ini jadi rumah sewa, maka baki elaun perumahan setelah tolak sewa perlu dipulangkan kepada penjawat awam. Contohnya kalau elaun perumahan RM180, dah tolak sewa RM124 akan ada lagi baki RM56.

    "Selain itu bayaran Cola maksimum RM300 (mengikut kawasan) perlu diberi 100 peratus kepada penjawat awam, tiada lagi sebab untuk potong 50 peratus," katanya dalam sidang media selepas mempengerusikan mesyuarat Majlis Kongres CUEPACS sesi 2013-2016 di sini, hari ini.

    Azih berharap kerajaan memberi pertimbangan sewajarnya berhubung cadangan CUEPACS itu dalam usaha mengurangkan tekanan hidup yang dialami penjawat awam sekarang.

    Selain itu, CUEPACS juga berharap agar kerajaan dapat mengkaji semula elaun sewa hotel yang dianggap tidak lagi relevan memandangkan kadar penginapan kini semakin meningkat selain menilai semula elaun perjalanan.
    "Elaun perjalanan ini masih pada kadar yang lama sedangkan harga petrol dah naik. Jarak yang dilalui sama tapi kos yang dibayar lebih," katanya.

    Dalam perkembangan lain, Azih berkata sambutan Hari Pekerja 2014 pada 1 Mei depan akan diadakan di Dewan Wawasan Jitra, Kedah dengan tema "Penjawat Awam Tiang Seri Negara".

    Katanya, tema itu dipilih selaras dengan peranan serta fungsi penjawat awam dalam membantu kerajaan membangunkan negara.

    Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 58 Download Gdrive





    Layan Epi 58





    Bukan kerana aku tak cinta Epi 58 Free Download

    Saturday, April 19, 2014

    Zombi Kilang Biskut (2014) DVDRip : Sipnosis : Movie Download



    Pelakon : Awie, Usop Wilcha, Soffi Jikan, Eina Azman, Adam Af, Dayana Roza, Ilya Buang, Wani Ns, Shuk Balas


    Zombi Kilang Biskut mengisahkan Husin yang kembali ke Kampung Pisang dan bekerja di sebuah kilang biskut di Taiping sebagai ‘supervisor’ atau penyelia selepas di­isytiharkan muflis akibat ditipu Skim Cepat Kaya di Singapura. Di kilang berkenaan, Husin bertemu semula dengan rakan sekampungnya iaitu Usop, Deris dan Mat Karan. Mereka kemudian terbabit dalam menyelongkar misteri kemunculan zombi yang mengganas di kawasan kilang terbabit. Keadaan menjadi tegang apabila mereka terperangkap dalam kilang itu apabila polis meng­isytiharkan darurat di seluruh Taiping. Dalam masa yang sama seorang demi seorang pekerja kilang itu hilang dan ada yang dijumpai mati dalam keadaan mengerikan. Apabila disiasat, Husin mendapati semua kejadian itu berpunca daripada serangan zombi yang berkeliaran di kawasan stor kilang berkenaan. Dia seterusnya mendapati kilang itu sebenarnya membekalkan dadah jenis ecstasy tetapi proses pembuatan dadah itu menjadikan penagih bertukar menjadi zombi. Namun masalah timbul ketika Husin bersama rakannya berusaha memusnahkan kumpulan zombi itu dengan menang­kap ketua kumpulan pengedar dadah itu.

    ne link downloadnya Pencuri Movie

    Thursday, April 17, 2014

    LED Speedometer Watch


    barang baru yg di beli rega dia cuma rm 28 hinggit je.. err murah kan.. 

    Straps are often used to secure soft goods, support clothing, and tie down hyperactive talking toys. Shut it with today’s Groupon: for RM28, you get an LED speedometer watch (RM88 value) from KWING Collection with free delivery to Peninsular Malaysia.

    Product specifications and features

    • Strap colour: Black, red, or blue
    • Strap length: 23cm
    • Clock-face diameter: 3.8cm x 4.4cm x 0.9cm
    • Material: 
      - Case: Alloy 
      - Clock face: Glass 
      - Strap: Rubber
    • Movement: Electronic
    • Battery: Lithium-ion battery
    • Blue LED speedometers indicate AM / PM, time, date, and day of the week
    • 14-day one-to-one exchange warranty for manufacturing defects

    Wednesday, April 16, 2014

    Karpal Singh Maut Dalam Kemalangan Ngeri : Gambar

    TAPAH 17 April - Ahli Parlimen Bukit Gelugor, Karpal Singh maut dalam satu kemalangan ngeri di kilometer 301.6, Lebuh Raya Utara-Selatan menghala arah utara berhampiran Gua Tempurung pada kira-kira pukul 1.30 pagi ini.
    Turut terkorban dalam kemalangan berkenaan ialah pembantu peribadi beliau, Michael Cornandez.
    Karpal yang dipercayai dalam perjalanan dari Kuala Lumpur ke Pulau Pinang kerana perlu menghadiri satu kes mahkamah mati di tempat kejadian akibat cedera parah.
    Kemalangan berlaku apabila kenderaan jenis Toyota Alphard yang dinaiki Karpal melanggar sebuah lori yang cuba menukar laluan tanpa memberi isyarat.


    Bukan Kerana Aku Tak Cinta Episod 57 Download Gdrive

    aku pun layan cerita ne last2 minit,. sib baik zaman la senang je nak cari balik epi2 lepas. google n download je.. janji data belambak...

    ne link download na ye.. DOWNLOAD

    Tuesday, April 15, 2014

    Kenangan Zaman Kanak Kanak

    Apa kenangan anda zaman menjadi budak-budak?
    Mustahil tidak pernah t'jadi.
    Rugi kalau xtgk.

    1. Buka kipas, cakap dengan kipas, nak dengar suara bertukar.

    2. Naik kereta, tengok bulan, ingat bulan ikut kita.

    3. Naik basikal, boleh lepas tangan dari 'handle', rasa hebat.

    4.Masa sekolah ada orang bagi milo free, lepas ambil sekali, menyamar jadi orang lain beratur ambil lagi.

    5. Lukis burung guna huruf 'm'.

    6. Lukis matahari di penjuru atas kertas lukisan dan antara bukit.

    7.Masa kecil fikir bentuk hati macam ni ♡

    8. Tutup peti ais dengan perlahan, sebab nak
    tengok bila lampu dia mati.

    9. Main belon sabun dalam bilik air time tengah mandi. 1 jam dalam bilik air.

    10. Fikir dunia kartun memang wujud.

    11. Makan chewing gum. Lepas tu jilat sampul dia sebab nak tepek tatoo kat tangan.

    12. Gigit kulit nugget dulu kemudian baru makan isi sebab tak nak cepat habis.

    13. Koyak tengah-tengah buku latihan sebab nak buat kapal terbang, sampan, origami.

    14. Susun kusyen dan buat seni binaan.

    15. Fikir sticker lesen P dengan L kat kereta P untuk perempuan, L untuk lelaki.
    16. Kawan terpijak kasut sekolah, lepas tu pijak kasut dia balik.

    17. Lepas abes peperiksaan akhir tahun, guna buku matematik buat main SOS.

    18. Beli sharpener yang ada cermin sebab nak betulkan tudung, main pantul cahaya. Lepas tu tak bagi kawan tiup takut tumpul.

    19.Hembus nafas kat cermin tulis saya sayang awak.

    20. Anggap zaman dahulu dunia berwarna hitam putih sahaja.

    21. Tuang air panas dalam piring sebab nak bagi sejuk, kemudian minum dalam piring.

    22. Tak bagi kawan korek pensel di kedua-dua hujung nanti mak mati.

    23. Bila blackout, pakai lilin buat pelbagai aksi dengan bayang-bayang.

    24. Sebelum minum susu kotak, koyak dulu tepi dia, tengok sama ada tanda + atau -. Orang cakap kalau tanda -, tak boleh minum. Pastu terus buang.

    25. Susun snek bentuk cincin (Super Ring) pada setiap jari kemudian makan satu persatu.

    26. Tengok tanda kat tapak tangan. Kalau berbentuk K bermaksud nanti jadi orang kaya kalau berbentuk M nanti jadi
    orang miskin.

    27. Ingat kalau tertelan biji, pokok akan tumbuh dalam perut.

    28.anda mesti tgh senyum.sorang.bila anda baca memory kat atas ni...   #copy klu pernah ada buat sume ini.. saya copy sbb saya tahu anda mesti pernah buat.. hihihi.. kenangan..

    Friday, April 11, 2014

    Majlis Sambutan Hari Penolong Pegawai Perubatan Pulau Pinang 2014


    Majlis Sambutan Hari Penolong Pegawai Perubatan Pulau Pinang 2014

    Coklat Minda Hijrah


    Coklat Minda

    Cara Penggunaan:
    Untuk dewasa dan kanak-kanak 2 biji sekali makan.

    COKLAT MINDA jenama Hijrah adalah satu produk pemakanan yang unik dan berinovasi. Ianya dihasilkan melalui adunan pemakanan yang mempunyai nilai khasiat semulajadi, halal dan dikelaskan sebagai makanan. Sangat berkhasiat serta memenuhi keperluan diet seorang pelajar. Dalam bentuk tablet, mempunyai rasa yang enak/sedap, senang dibawa kemana-mana, pengambilan (kunyah ianya lembut) dan penyimpanan yang mudah.

    Khasiat Dan Kebaikan

    Meningkat dan Menguatkan

    Anda seorang pelajar dan sentiasa memerlukan daya konsentrasi yang baik, tetapi anda cepat lupa maklumat yang telah dibaca atau tidak fokus apa yang  diajar oleh guru.
    Mengatasi rasa gugup
    Anda juga mengalami fobia dan sentiasa di dalam tekanan. Semasa peperiksaan anda sering rasa gugup, masih berdebar-debar dan ‘blank’ walaupun telah membuat persiapan awal untuk menghadapi peperiksaan.
    Memulihkan
    Fikiran terasa begitu lembab/kosong, kurang daya kreativiti dan berfikiran negatif, tidak ceria (pemarah/pemalu/rendah diri) kerana kurang berinteraksi.
    Mengekang
    Rasa ‘give up’ walaupun perkara yang mudah, senang tetapi terasa begitu susah dan cepat mengaku kalah
    Impak Awal Semasa Pengambilan Produk
    Fikiran terasa segar dan mampu berfikir  dengan lebih tenang.
    Mudah mengimbas kembali maklumat yang dibaca.
    Keupayaan belajar akan lebih bertenaga, mampu mengekalkan konsentrasi untuk jangka waktu yang lebih lama.
    Pemulihan ‘mood’ kepada lebih ceria dan positif. Rasa lebih bersemangat dan yakin boleh.
    Bahan Asas Coklat Minda

    Koko

    Selain daripada mempunyai perbagai khasiat yang diperlukan oleh tubuh manusia, koko/coklat juga begitu sinonim dengan ungkapan positif emosi seperti sayang, rasa cinta dan keceriaan. Secara perbandingan, koko/coklat mengandungi lebih kandungan protein berbanding dengan sebiji pisang, sebatang lobak merah, sebiji oren, sebiji epal atau sejumlah kismis dengan berat yang sama. Kajian telah membuktikan bahawa koko/coklat mengandungi khasiat makanan yang seimbang.
    (Sumber: Chocolate: Facts On Health and Nutrition For Educators and Health Professionals, Chocolate Manufacturers Association of the USA).
    Gotu Kola (Pegaga)

    Pemakanan yang menjana tenaga yang disimpan oleh badan, dan secara khusus sangat berguna membantu sistem saraf (nervous system). Gotu Kola ada kala digelar food for the brain. Di negara barat ianya sangat popular sebagai ‘nerve tonic’ untuk megurangkan ketegangan dan menguatkan daya ingatan. Gotu Kola membantu mengatasi ‘stress’, memulihkan ‘reflexes’ dan meningkatkan kecerdasan mental dan tenaga fizikal. Triterpenes yang terdapat pada Gotu Kola bertindak melegakan ketegangan dan kerunsingan (antidepressant activity).
    (Petikan kajian oleh Zhong Yao Cai. 2003 Dec;26(12):870-3).

    Kacang Soya

    Kacang soya menawarkan complete protein profile dan mengandungi semuaessential amino acids yang diperlukan oleh diet seseorang. Kacang soya bukanlah sejenis pemakanan ajaib, tetapi ianya adalah contoh di antara jenis pemakanan yang mempunyai nilai diet lengkap serta mempunyai kesan positif kepada kesihatan.
    (Petikan  kata: Christine Lewis, Acting Director of the Center for Food Safety and Applied Nutrition's Office of Nutritional Products, Labeling and Dietary Supplements USA).

    Susu Kuda

    Alternatif kepada mereka yang alah kepada susu lembu (lactose intolerance) kerana gumpalan lemak susu kuda lebih halus dan hampir menyamai susu ibu manusia. Terdapat banyak kajian oleh saintis pemakanan telah melaporkan komposisi protein dan lemak susu kuda adalah yang paling hampir dengan susu ibu manusia. Komposisi lemak dan pecahan protein, menyatakan susu kuda lebih menyamai susu manusia berbanding dengan susu lembu.
    (Kajian Godovac Zimmermann et  al., 1987; Businco et al., 2000; Horrobin, 2000). 

    Thursday, April 10, 2014

    Mini Cooper S 4 Pintu


    tu dia hari ne berpeluang usha2 dalam dan duduk di dalam Mini Cooper S
    nak beli memang tak mampu.. keh2


    Sarang Kerengga Uniknya Ciptaan Yang Maha Esa


    Kerengga , nama saintifik Ocoephylla smaradgina











    Tuesday, April 8, 2014

    Mee Goreng Pokok Cheri Kepala Batas




    Suami Jururawat Isteri Doktor HDTV 2014 Sinopsis : Movie Download



    Pelakon : Tomok (Mikail), Yana Samsudin (Dr.Suriati), Shima Anuar, Sheera Iskandar, Mustafa Kamal, Angeline Tan, Fadlan Hazim, Fezrul Khan

    Sinopsis

    Mengisahkan Mikhail yang dibesarkan oleh ayah tunggalnya yang bekerja sebagai pemandu kepada Datuk Shahrizal. Ibu Mikhail meninggal dunia dalam kemalangan ketika menghadiri temuduga untuk menjadi seorang jururawat. Sejak itu, ayah Mikhail menanam harapan agar Mikhail menjadi seorang jururawat suatu hari nanti, demi impian arwah ibunya yang tidak kesampaian. Dan kini, Mikhail hampir mencapai cita-cita itu apabila belajar di sebuah kolej kejururawatan.


    Sunday, April 6, 2014

    Captain America (2014) The Winter Soldier Sinopsis And Movie Download



    Captain America (2014) The Winter Soldier Sinopsis
     
    Aku belum tgk lagi cerita ne.. nak p pawagan takut.. so tunggu je la org2 upload nnti..
     
    
     
    sesapa nak download boleh download kat sini Movie Free Download Harap membantu.. kih3..

    Friday, April 4, 2014

    Makan Ketam Besar : Hukum Makan Ketam Nipah 2 Alam


    hari ne... makan ketam tp ketam laut la..


    meh layan Video Soal Jawab Azhar Idrus

    Hukum makan ketam nipah 2 alam



    SanDisk Ultra Dual 32GB USB 2.0Micro USB Flash Drive


    akhirnya sampai SanDisk Ultra Dual 32GB USB 2.0Micro USB Flash Drive , beli dari groupon 



    Thursday, April 3, 2014

    Iwan Syahman - Shalat Dulu Lirik

    Tunggu sebentar solatlah dulu
    Tunaikan cepat kewajibanmu
    Sembahyang fardhu di awal waktu
    Ikut sunnah Rasullillah

    Tunggu sebentar solatlah dulu
    Rapat-rapatkan dan luruskan safmu
    Takbiratul ihram bersama imam
    Ikut cara Rasulullah

    Allahumma salli `ala muhammad wa`ala ali muhammad
    Kama sallayta `ala ibrahim wa`ala ali ibrahim
    Wabarik `ala muhammad wa`ala ali muhammad
    Kama barakta `ala ali ibrahim wa`ala ali ibrahim

    (2x)
    Bertasbihlah Subhanallah, Subhanallah, Subhanallah
    Bertahmidlah Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah
    Bertakbirlah Allahu akbar, Allahu akbar, Allahu akbar
    Bertahlillah La llaha illa Allah, La llaha illa Allah, La llaha illa Allah

    Tunggu sebentar solatlah dulu
    Tunaikan cepat kewajibanmu
    lacasabiru.blogspot.com
    Sembahyang fardu di awal waktu
    Ikut cara Rasulullah

    Allahumma salli `ala muhammad wa`ala ali muhammad
    Kama sallayta `ala ibrahim wa`ala ali ibrahim
    Wabarik `ala muhammad wa`ala ali muhammad
    Kama barakta `ala ali ibrahim wa`ala ali ibrahim

    (2x)
    Bertasbihlah Subhanallah, Subhanallah, Subhanallah
    Bertahmidlah Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah
    Bertakbirlah Allahu akbar, Allahu akbar, Allahu akbar
    Bertahlillah La llaha illa Allah, La llaha illa Allah, La llaha illa Allah

    Tunggu sebentar solatlah dulu

    Wednesday, April 2, 2014

    Letupan Dataran Shell Jalan Persiaran Raya Gua Musang

    K
    ebakaran, tempat kejadian di Dataran Shell, Jalan Persiaran Raya, Gua Musang, Kelantan.

    Pada 2/4/2014 lebih kurang jam 2220HRS, semasa pegadu sedang bertugas di Bilik Gerakan IPD Gua Musang, Kelantan, telah menerima panggilan dari orang awam yang mengatakan telah berlaku kebakaran di Dataran Shell.
    - Beberapa saksi yang mula-mula nampak kejadian berlaku juga telah diambil butiran utk rakaman percakapan.
    - Kebakaran berpunca daripada tumpahan dan kebocoran minyak yang mengalir dari tangki minyak bawah tanah stesen minyak dan mengalir ke arah gerai makan berhampiran lalu meletup dan merebak. (Stesen minyak shell di atas bukit, gerai makan di bawah sebelah kanan).
    - Mangsa seramai (10) orang, iaitu 4 perempuan dan 6 lelaki, 2 daripadanya kritikal dijangka akan dihantar ke  (lelaki), dan 4 daripadanya adalah pelajar Kolej Polytech Mara (KPTM) yang sedang makan di gerai hujung.
    - kebakaran bermula di gerai makan (meletup) dan kemudiannya merebak dan membakar (3) buah m/sikal dan (4) m/kar.
    - Kebakaran adalah di hadapan (100 meter) dari balai bomba.
    - jumlah kerugian masih belum ditafsirkan lagi,

    - Menurut orang awam, tangki minyak bawah tanah sudah beberapa kali disedari oleh penduduk tetapi tiada tindakan lanjut dari pengusaha shell.

    Uswatun Hasanah Ahmad Ammar (2013) SDTVRip Sinopsis



    Sinopsis  

    Ahmad Ammar Ahmad Azam pelajar Malaysia dimuliakan di Turki. Dilaman Sosial, video kenangan Ahmad Ammar menjadi perkongsian sehinggakan individu boleh sebak dan mengalirkan air mata jika menonton kisah perjalanan pemuda yang berusia 20 tahun itu. Untuk info, Ahmad Ammar telah pun meninggal dunia pada 2 November 2013 jam 1.30 petang akibat dilanggar ambulan ketika melintas jalan di Istanbul, Turki. Jenazah Ahmad Ammar dimuliakan di Turki kerana beliau merupakan pemuda yang banyak berjasa kepada masyarakat dan juga dalam ilmu agama dan aktif dalam berdakwah. Selain itu, pada usia semuda itu beliau telah menyertai pelbagai misi kemanusiaan di beberapa negara di dunia seperti di Syria dan sebagainya. Ahmad Ammar juga pernah berhasrat untuk mati Syahid dalam kehidupannya. Namun, kematiannya akibat kemalangan jalan raya pada 2 November lalu telah menyebabkan beliau digelar sebagai  “Syahid yang tertangguh” oleh para sahabatnya

    Biodata Ahmad Ammar Ahmad Azam 

    Ahmad Ammar Ahmad Azam yang berusia 20 tahun merupakan pelajar cemerlang tahun dua bidang sejarah di Marmara University (Goztepe) Istanbul. Ahmad Ammar telah kembali ke rahmatullah pada petang Sabtu 2 November 2013 akibat kemalangan jalan raya. Beliau merupakan anak keempat dan satu-satunya anak lelaki Tuan Haji Ahmad Azam Abd Rahman, mantan Presiden Angkatan Belia Islam Malaysia (ABIM). Beliau juga merupakan pelajar  cemerlang SPM 2010 di Maktab Tentera Diraja dan memilih menyambung pengajian dalam bidang Sejarah di Turki.

    Punca Ahmad Ammar Ahmad Azam Dimuliakan Di Turki 

    Pada umur yang masih muda, Ahmad Ammar telah mengembara banyak tempat untuk menuntut ilmu, menimba pengalaman dan mencurah bakti untuk kesejahteraan ummah tanpa mengira bangsa dan agama. Selain itu, beliau juga telah menjadi sukarelawan untuk menyertai misi kemanusiaan seperti di negara Syria. Ahmad Ammar juga pernah berhasrat untuk mati Syahid ketika menyertai misi kemanusiaan. Selain itu, Ahmad Ammar amat dikenali kerana mempunyai budi pekerti yang baik, tekun, berdisiplin, taat, bercita-cita tinggi dan sikap hormatnya kepada yang lebih dewasa. Ahmad Ahmad juga dihormati sebagai seorang yang kuat ilmu agama dan aktif dalam dakwah memperjuangkan agama Islam.


    Keistimewaan Jenazah Ahmad Ammar Di Turki

    Allahyarham Ahmad Ammar disemadikan di Perkuburan Eyub Sultan menghadap Laut Golden Horn. Tanah perkuburan ini menempatkan lebih 60 jasad para sahabat nabi, auliya’, panglima Uthmaniyyah dan orang-orang kenamaan di sana. Namun Datuk Bandar telah memberi pengecualian kepada Ammar hingga allahyarham menjadi orang Malaysia pertama disemadikan di sini. Malah begitu ramai orang termasuk masyarakat setempat selain rakan satu universiti yang hadir ketika allahyarham disolatkan di Masjid Ayub Sultan, Istanbul seterusnya mengiringi jenazah Ammar ke kubur.

    sesiapa yang nk download boleh klik sini > Sharing Is Caring

    7 Suami [2014] Full Episod 13 - EPISOD AKHIR


    7 suami berkisarkan kisah hidup Safiyah atau Yah (Izreen Azminda) gadis ayu, lemah lembut, penyayang, berbudi bahasa dan pandai mengambil hati yang diuji dengan tujuh percintaan yang terpaksa dilaluinya. Yah yang terpaksa atau sentiasa memerlukan cinta kasih dan sayang dari seorang insan yang bernama lelaki telah merelakan dirinya untuk berkahwin sebanyak tujuh kali, mengenali hati budi tujuh lelaki.

    Di sebalik kisah hitam yang dipalitkan oleh kisah kedua orang tuanya, Yah yang tinggal dengan neneknya tabah menghadapi tohmahan orang kampung. Setelah dewasa, Yah menjalinkan hubungan cinta dengan Ihsan (Aiman Hakim), seorang pemuda kampung yang baik budi pekertinya namun hubungan mereka tidak direstui oleh kedua orang tua Ihsan. Yah terpaksa menggadaikan cintanya dan akur dengan kehendak neneknya untuk berkahwin dengan Hj Dollah, seorang lelaki kaya yang 30 tahun lebih tua daripadanya, hanya kerana ingin membalas budi Hj Dollah yang banyak membantu mereka.

    Kebahagiaan yang dikecapi Yah hanya seketika apabila Herman, anak Hj Dollah enggan menerima Yah sebagai ibu tiri dan terang-terangan menolaknya. Kesabaran Yah teruji, rumahtangga mereka mula merantakkan apabila Hj Dollah mula hilang kepercayaan terhadap Yah.

    Setiap jodoh yang Allah tetapkan untuk Yah ada suka dukanya. Sekuat mana iman Yah, Allah sentiasa menguji kesabarannya. Namun, berjayakan dia menghadapinya demi mencari  kebahagian?

    Iwan Syahman - Fadhilat Shalawat Lirik



    Jika kau benar cinta Rasulillah
    Ya Rasulullah nabi utusan Allah
    Hormatilah dia sayangilah dia
    Contohi jalan penghidupannya
    Hanya dengan cara suci murni nabi
    Dunia akhirat ada kejayaan

    Jika kau ingin syafaat Rasulillah
    Ya Rasullullah nabi kekasih Allah
    Selawat padanya hidupkan sunnahnya
    Tulus ikhlas Lillahi ta’ala

    Sekali bersalawat pada Rasulullah
    10 kali Allah selawat kan kamu

    Ya Nabi Salam Alaika
    Ya Rasul Salam Alaika
    Ya Habib Salam Alaika
    Sholawatullahi Alaik

    Ya Nabi Salam Alaika
    Ya Rasul Salam Alaika
    Ya Habib Salam Alaika
    Sholawatullahi Alaik

    Jika kau benar cinta Rasulillah
    Ya Rasulullah nabi utusan Allah
    Hormatilah dia sayangilah dia
    Contohi jalan penghidupannya
    lacasabiru.blogspot.com
    Hanya dengan cara suci murni nabi
    Dunia akhirat ada kejayaan

    Jika kau ingin syafaat Rasulillah
    Ya Rasullullah nabi kekasih Allah
    Selawat padanya hidupkan sunnahnya
    Tulus ikhlas Lillahi ta’ala

    Sekali bersalawat pada Rasulullah
    10 kali Allah selawat kan kamu

    Ya Nabi Salam Alaika
    Ya Rasul Salam Alaika
    Ya Habib Salam Alaika
    Sholawatullahi Alaik (4X)

    Sholawatullahi Alaik
    Sholawatullahi Alaik

    Tuesday, April 1, 2014

    Lorry Vs Proton Preve CFE


    Iwan Syahman - Kalimah Toyibbah Lirik Lagu

    Demi masa, sesungguhnya
    manusia dalam kerugian
    Demi waktu, sebenarnya
    Manusia dalam kelalaian

    Vakri ruya aiyu hannas
    Fat ya kun hiya da rul fannaq
    Ikla mun ya aiyu al ahzab
    lacasabiru.blogspot.com
    Wa ukra kum hiya da rul mathab

    Wahai manusia insaflah segera
    Ikutlah perintah yang maha kuasa
    Kalimah Toyibbah jadikan pedoman

    Lailaha illallah Muhammadur Rasulullah
    Tiada Tuhan selain Allah
    Muhammad itu utusan Allah

    Raji u ilaihi gaffur rur Halil
    Watu bu ilaihi rabbu kum Rahim
    Lil aq ma li fa si buha
    Wa rasi li taza wazu

    Lailaha illallah Muhammadur Rasulullah
    Tiada Tuhan selain Allah
    Muhammad itu utusan Allah

    Popular Posts