Saturday, August 18, 2018

PENGENALAN TEKNIK THE M1 SCALPER : Utk Note Sendiri : Luqqman

TEKNIK THE M1 SCALPER adalah teknik yang saya cipta sendiri setelah penat dan jemu mengumpul dan belajar pelbagai jenis teknik teknik scalping. antaranya seperti yang telah saya beritahu di dalam group. setelah beberapa lama saya habiskan masa belajar trade jumpa f2f PC dari seorang masta ke masta yang lain, dari sebuah group team fx ke team yang lain, dari sebuah ebook kepada ebook yang lain, semuanya adalah hebat. bagi saya perjalanan itu semua adalah 1 perjalanan yang sedang mengatur dan mempogramkan diri saya.

Kita tak akan jadi hebat dengan seorang guru saja akan tetapi kita akan menjadi hebat dengan belajar dari pelbagai guru dan kemudiannnya kita menjadi diri sendiri kerana jika anda lihat di media sosial setiap masta/sifu mempunyai teknik tersendiri, adakah teknik mereka tercipta secara sendiri tampa sengaja..?? tidak...semua itu berlaku setelah seseorang trader melalui pelbagai proses pembelajaran dan kemudiannya membentuk diri sendiri maka akan terhasil teknik mengikut kefahaman diri sendiri dan teknik yang terhasil sendiri itulah adalah teknik yang terhebat kerana peguasaan penuh ke atas teknik tersebut.

Teknik M1 Scalper juga terhasil dengan proses yang sama. setelah saya sekian lama memeplajari pelbagai teknik SCALPING dan sampai 1 tahap saya mula sedar dan nampak dengan jelas apa sebenarya RAHSIA & POINT TERPENTING dalam SCALPING.

Kemudiannya saya mula mengkaji dan mula hasilkan 1 corak / gaya trading dengan menekankn point - point terpenting yang saya jumpa dan terhasilah TEKNIK THE M1 SCALPER.

Teknik yang sangat SIMPLE dan mudah tampa sukar membuat analisa, pendirian saya senang. jika ada cara trade yang MUDAH dan terbukti keberkesannya, buat apa memilih untuk lakukan dengan cara SUKAR.:blush:

Apakah point TERPENTING scalping.?? 

apa yang perlu Di TEKANKAN..? 
saya akan terangkan dan huraikan 1 - 1 kepada anda. 
fahamkan setiap step yang akan saya ajar di bawah. 


mari kita mulakan

Sunday, July 1, 2018

KELEBIHAN La Menthe Pocket Spray : La'Menthe : Dsery Beauty

Sis suka sgt perfume Mulut La'Menthe nie yakin jer rasa nk bercakap depan depan org. Klu dulu asyik tutup mulut jee, skrg spray jer mulut bau segar tersgt²😜

Maizura, Kelantan
.
KELEBIHAN La Menthe Pocket Spray
--------
☑ Menyegarkan Mulut
☑ Menghilangkan bau mulut
☑ Mengandungi vitamin C yang dapat membantu merawat kulit bermasalah seperti jerawat & masalah kedutan SERTA Memperbaiki sel kulit.
☑ Membunuh bacteria penyebab busuk serta Menganjalkan kulit
☑ Membantu mengurangkan keradangan & inflamasi gusi
https://pewangimulutlamenthe.blogspot.com/

--------
BAHAN-BAHAN UTAMA La Menthe Pocket Spray
--------
☑ Abstrak GREEN TEA
☑ JEJU MINERAL WATER
☑ Vitamin C
☑ Lemon Essential Water
☑ Clove Essential Water
https://pewangimulutlamenthe.blogspot.com/

--------
Dapatkan ‘La Menthe’ Breath Spray
--------
☑ Lebih dari 350 semburan
☑ Sgt Menjimatkan Tahan 2  - 3 bulan
☑ HALAL Dan LULUS KKM ( NOT180605238K )
https://pewangimulutlamenthe.blogspot.com/
.
--------
CARA ORDER
--------
.
NAK HARGA OFFER????
.
terus klik link ne http://mulutkuwangi.wasap.my
terus klik link ne http://mulutkuwangi.wasap.my
terus klik link ne http://mulutkuwangi.wasap.my
terus klik link ne http://mulutkuwangi.wasap.my

Thursday, June 21, 2018

RebateMango beri lebih nilai : Lacasa Biru

RebateMango.com, platform mata ganjaran kesetiaan dan pulangan tunai (semua dalam 1) yang inovatif di Asia Tenggara,  optimis menjadikan pembelian dalam talian lebih menyeronokkan.
Pembeli juga  dapat  penuh  ganjaran selain  memanfaatkan nilai ringgit dengan menawarkan pulangan tunai boleh dipercayai, pantas, dan mudah diakses seperti mata penerbangan (air miles) dan tawaran hebat daripada beratus-ratus peruncit dalam talian seperti Lazada, Zalora, Agoda, Qoo10 dan banyak lagi.
Pengasas bersama RebateMango, Jesper Kauth berkata, RebateMango ialah jawapan untuk menangani keresahan yang sering dialami ramai pembeli dalam talian masa kini.
"Menerusi kerjasama  Malaysia Airlines Enrich, AirAsia BIG Loyalty dan Singapore Airlines KrisFlyer, kami bantu pengguna memaksimumkan dan menyatukan mata ganjaran kesetiaan dan pulangan tunai tanpa batas menggunakan satu platform beli-belah dalam talian.  
"Konsep unik menyerlahkan lagi  platform pilihan dalam industri e-dagang Asia Tenggara yang sedang berkembang pesat di mana lebih ramai pengguna membeli-belah di dalam talian setiap hari.
"Pembeli hanya perlu mendaftar, pilih ganjaran dikehendaki dan terus membeli-belah. Mereka boleh mencari tawaran dan ganjaran menerusi beberapa cara termasuk penggunaan saringan dan kategori.
"Mereka juga boleh menetapkan pilihan kegemaran dalam profil masing-masing. Selepas setiap pembelian, RebateMango akan menjejak sejarah pembelian ahli dan memindahkan ganjaran pilihan mereka ke dalam akaun RebateMango masing-masing.
"Buat masa ini, pembeli boleh memilih sama ada mahu memilih untuk pulangan tunai atau mata penerbangan, dan lebih banyak ganjaran akan ditambah sepanjang tahun," katanya dalam satu kenyataan media.
Jelasnya, RebateMango sudah bertapak di Malaysia dan Singapura dengan angka pengguna semakin meningkat dan sedang bekerjasama dengan rakan-rakan jenama global.
"Selain  jenama yang boleh didapati di laman sesawang ini, RebateMango juga berganding bahu dengan rakan-rakan kerjasama tempatan terkenal seperti Digi, Malaysia Airlines Enrich, Singapore Airlines KrisFlyer, AirAsia BIG Loyalty dan Hong Leong Bank," katanya.

Monday, April 16, 2018

Jom Langkawi : April 2018 : Rohayu Kekabu : Lacasa Biru

Assalammualaikum Dan Salam Sejahtera
dah lama tak update blog nie
.
Alhamdulillah skrg di beri peluang untuk kembali mengupdate blog ini 
"lacasabiru"
.

 Dewasa : Rm 18 
Kanak - Kanak : Rm13

Pilihan Raya Umum Malaysia Ke 14 2018

Meriah sungguh di sekitar Perlis

Udang Galah: RohayuKekabu

Nasik Goreng Udang Galah
 Mee KuahUdang Galah
Mee GorengUdang Galah

Rahsia Rm20 : Simpanan Setahun : Tips simpanan by Rohayu Kekabu




ibu bapa biasanya akan membeli tabung pelbagai corak dan bentuk.
Dan menjadi trend pada masa kini untuk berkongsi cara menyimpan wang. Namun tidak semua yang dikongsi sesuai untuk semua orang. Malah ianya terpulang kepada kreativiti seseorang itu supaya matlamat menabung mereka tercapai.

Memetik laman World of Buzz, seorang netizen telah berkongsi di laman Facebook mengenai cara menabung yang lebih mudah dan efektik untuk mencuba.

Dia mencuba tips dari kawannya iaitu menyimpan RM20 setiap hari namun dia merasakan jumlah tersebut terlalu tinggi dan membebankan. Maka, dia memikirkan cara menabung yang lebih mudah.

Dia berkongsi caranya seperti berikut.

1. Simpan sekeping duit RM5 dan RM1 dalam botol ataupun tabung setiap hari.

2. Jika tiada duit RM5 dalam dompet perlu ganti duit RM1 sebanyak lima keping.

3. Jika tiada duit RM1 atau RM5 sekeping, maka perlu ganti dengan duit RM10.

5. Setiap kali gaji perlu masukkan RM50.

Bantal Karipap Bayi Kekabu Asli by Rohayu Kekabu



Kenapa Set Tilam BAYI KEKABU  menjadi pilihan ramai
.
[✔]Kekabu tidak menyimpan haba. Maka tilam kekabu tidak panas.
[✔]Kekabu tahan rintang terhadap serangan serangga seperti pijat dan bakteria.
[✔]Mengelakkan bayi anda daripada terkena objek mainan anak yang lain.
[✔]Tilam yang mudah dibawa kemana sahaja terutama balik kampung
[✔]Kualiti tilam yg padat, Produk berasaskan kekabu tahan lama, boleh guna mencecah puluhan tahun.
[✔]Kekabu tidak memberikan kesan sampingan yang negatif kepada si pengguna.
[✔]COMBO SET Lebih murah (set tilam dan sleeping bag)FREE BANTAL KARIPAP
.
Dapatkan set tilam bayi KEKABU yang sangat GEBU utk keselesaan si Comel Anda  
.
1 BIJI TILAM SARUNG BOLEH BASUH  95cm X 69cm TEBAL 15cm
1 BIJI BANTAI TIDUR                         41cm X 27cm
2 BIJI BANTAI PELUK                         53cm X 21cm
1 BIJI SLEEPING BAG                         70cm X 40cm
.
FREE BANTAL KARIPAP

ETOK SALAI : Lacasa Biru : RohayuKekabu : DseryBeauty


Etak atau etok. Banyak budak-budak muda sudah tidak kenal etak.  Dulu kebanyakan sungai di Kelantan banyak terdapat etak.  

Jadi tidak hairan jika etak digemari ramai di Kelantan.  Namun, kini etak sukar ditemui lagi.  Sungai di Kelantan tidak lagi dijumpai etak atau kalau adapun kuantitinya amat sedikit. Puncanya disebabkan pencemaran air.  

Kalau ada etak dijual di Kelantan, itu yang dibawa dari luar Kelantan.Tidak tahulah mengapa penduduk di negeri lain kurang minat terhadap etak. 

Etak adalah sejenis hidupan cengkerang dan amat popular di Kelantan dijadikan menu hidangan harian serta dijadikan snek ketika bersantai bersama keluarga dan rakan.

Dikenali sebagai corbicula fluminea dalam bahasa saintifik, dulunya amat mudah didapati di sepanjang sungai di negeri Kelantan.  Sebab itu, ia terkenal dan menjadi kegemaran rakyat Kelantan memakannya. 

Monday, March 19, 2018

FAIZA BASMATHI MOGHUL PARBOILED RICE : Rohayu Kekabu : Dsery Beauty


Tahukah Anda tentang Parboiled Basmathi Low GI ?

Beras ' Parboiled' adalah beras istimewa yang telah melalui satu proses yang unik menjadikannya mudah untuk dimasak, lebih enak dikunyah kerana kelembutannya dan teksturnya yang lebih panjang.
Beras ini juga sesuai kerana mempunyai kadar indeks Glycemic (GI) yang rendah. Mengikut kajian saintifik, makanan yang mempunyai GI yang rendah memperlahankan kadar peningkatan glukos dalam darah.

Hayyan Garden Cafe 19 Mac 2018 : Dsery Beauty


Mendy lamb sangat sedap. Nasik lembut. Sambal pon sedap. Daging kambing lembut dan tidak hamis. Cuma kalau boleh sayur/acar timun tu lebihkan skit. Letak kotak tisu setiap meja. Suasana kedai selesa. Cuba cari pewangi yang power untuk berikan suasana lebih baik.

Overall saya memang puas hati...
MCM DALAM TALAM TU MENU UTK 4 ORG MAKAN RM 79.90 TERMASUK AIR SIRAH ATAU TEH O AIS JUG 

PETRONAS Syntium Fully Synthetic Engine Oil 3000 SN 5W-40 (4L)

PETRONAS Syntium Fully Synthetic Engine Oil 3000 SN 5W-40 (4L)



Kedai Jual RM 221.99 Termasuk GST 
.
.
kalau beli Online 

Anda Boleh Berjimat Sehingga RM 71.99 

Popular Posts